Profiel Karel Frederiks

Profiel Karel Frederiks

Even voorstellen

Karel_Frederiks_Training_Coaching_Advies_Workshops_Huizen

Karel Frederiks (1956). Meer dan 25 jaar heb ik als docent en mentor in het voortgezet onderwijs gewerkt. Daarnaast heb ik met veel enthousiasme projecten, themaweken en workshops ontwikkeld en begeleid. Echter, mijn interesse heeft zich steeds meer ontwikkeld in de richting van persoonlijke begeleiding, loopbaanvraagstukken en projecten. Een logische stap was om een opleiding tot lifecoach te volgen.

Mijn stijl van coachen kenmerkt zich door rust, vertrouwen, sensitiviteit, enthousiasme en creativiteit. Wanneer je een vraag hebt kijken wij samen welke de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden jij hebt om je wens te realiseren. Ik luister goed naar jou, hoor wat je zegt, maak je bewust van je eigen uitspraken en (non-verbale) houding. Ik noem dat laatste wel dat ik mensen ‘lees’. Opvallend is dat men soms iets positiefs zegt en er niet blij bij kijkt. Dit bespreek ik dan. Met behulp van coaching onderzoeken wij wat je nu echt beweegt, wat je het liefste zou willen doen. Hoe zou het zijn om je wens wel te kunnen realiseren. Samen kijken we niet naar de obstakels en de beren op de weg, maar naar de oplossingen om die obstakels en beren weg te werken. Daar ik wil je bij helpen. Ik begeleid bedrijven, teams en particulieren.

 

Mijn dienstenpakket bestaat uit

SPHBO-registratienummer: 64092-64820 (Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland)

 

Ontstaan van het Analyse & Actieplan Spel

Na mijn opleiding tot lifecoach werkte ik met schillende werkvormen. Een werkvorm waar ik veel mee werkte was het actiewiel. Een prachtige tool. Ik merkte alleen dat het veel tijd kostte om tot het maken van een actieplan te komen. Soms duurde dit enkele sessies. Dit kon volgens mij anders. Ik heb modellen gemaakt met stappen en opeenvolgende vragen. Sindsdien heb ik het spel, verfijnd en aangepast totdat het de huidige vorm kreeg.

Inmiddels hebben tientallen mensen met het Analyse & Actieplan Spel kennis gemaakt en er veel profijt van gehad. Niet alleen particulier maar ook zakelijk heeft het spel zijn toepasbaarheid bewezen.

 

Ga voor meer informatie naar contact.